Cum stabilești corect mărimea ochelarilor de soare?

Îți dorești o pereche de ochelari de soare și vrei să faci o comandă online? Atunci trebuie să ții cont de mărimile necesare pentru ca acestea să se potrivească perfect.

În acest articol te vom ajuta să îți potrivești corect mărimea ochelarilor de soare înainte de a îi procura online.

Cum poți să citești mărimile indicate pe ochelarii de soare?

  1. Înainte de orice aplicare sau scoatere a lentilei – spală – te bine pe mâini și şterge-le cu un prosop care nu lasă scame (cel mai sigur este să folosești șervețele de unică folosință)
  2. Lentilele de contact se dezinfectează cu o soluție special destinată după fiecare utilizare și înainte de aplicare.
  3. De fiecare dată aplicarea lentilei începe-o cu unul și același ochi pentru a nu încurca lentilele, în special se referă la pacienții cu dioptrii diferite.

În interiorul brațului ochelarilor de soare vei găsi câtva cifre menționate de exemplu: 50-18-140

Această măsură poate fi înţeles precum:

  • Lățimea lentilelor este de 50 mm – ce indică diametrul orizontal al lentilei în punctul cel mai larg.
  • Lățimea punții nazale este 18 mm – aceasta unește cele 2 lentile și se poziționează deasupra nasului.
  • Lungimea brațelor este de 140 mm – este ,,urechiușa,, cum o numesc mulți în popor care țin ochelarii de soare pe față.

Înălțimea lentilei face referință la măsurarea lentilei de sus în jos, care are valori standarte cuprinse între 32 și 38 de milimetri în funcție de brand.
Pentru a cunoaşte care sunt mărimile tale este perfect să ai o pereche de ochelari la îndemână pe care de mult timp îi porți și ți-se potrivesc de minune. Atrage atenția la inscripțiile de pe ramele acesteia, vei vedea niște cifre care de regulă sunt plasate pe interiorul brațului stâng al ochelarilor.
Dacă totuși nu ai găsit nici o inscripție atunci cu ușurință îți poți măsura ochelari cu ajutorul unei rigle, conform exemplului de mai jos.

 

Ai stabilit care este mărimea ta ? Atunci poți chiar acum să îți găsești ochelari potriviți în secțiunea ochelari de soare.

Produse recomandate

Lasă un răspuns

InterOptic - Optica ta online!